Leverantörens hållbarhetsarbete viktigast efter pris och kvalitet

2017-11-07

Det visar Sustainable Brand Index Business to Business rapport för 2017 som genomförs av SB Insight.

Hållbarhet prioriteras högre än frågor som tex leveranstid och service under avtalstiden m.m. Att hållbarhetsfrågan kommer så högt upp när storbolagen ska genomföra sina inköp medför att behovet av ett aktivt hållbarhetsarbete hos leverantörerna ökar.

Årets vinnare av Sustainable Brand Index blev Skanska, som uppger att det är resultatet av ett uthålligt arbete som startade redan för 20 år sedan med miljöledningssystem och miljöcertifiering.  Läs mer i rapporten som finns att ladda ner här.  

Ett bra sätt att sätta fokus på sitt egna hållbarhetsarbete är att ta fram en hållbarhetsredovisning. Arbetet resulterar i ett bra material att kommunicera såväl internt som externt och ger inte minst en bra analys över vad som kan förbättras ytterligare. Det vet vi av egen erfarenhet efter att i år ha släppt vår egen första hållbarhetsredovisning.

Behöver ni hjälp att komma igång med ert hållbarhetsarbete eller kanske vill ha layouttips eller en strategi för nästa års hållbarhetsredovisning? Kontakta Lina Helmersson på Envima, .

MenyFler nyheter