Notice: Undefined variable: showmenu in /var/www/vhosts/envima.se/httpdocs/inc/top.inc.php on line 17

Välkommen Anna Liszke

2020-11-13

Idag vill vi hälsa Anna Liszke hjärtligt välkommen till oss på Envima! För att lära känna henne bättre passade vi på att ställa några frågor. 

Kan du berätta lite om dig själv?

Självklart! Jag heter Anna och jag är född och uppvuxen i södra Stockholm men har de senaste åren bott i Australien där jag i år har avslutat en master i miljörätt vid Sydney Law School. Innan jag flyttade till Australien blev jag färdig jurist vid Stockholms Universitet och tidigare haft internship på advokatbyrå i Stockholm men även i Warszawa. Jag är en riktig naturmänniska och har sedan barnsben alltid älskat och varit fascinerad av naturen. Under min tid utomlands fick jag med egna ögon se hur negativt vår planet påverkas av den mänskliga aktiviteten och jag bestämde mig för att det är miljö- och hållbarhetsfrågor som jag vill jobba med.

Vad gjorde du innan du började på Envima?

I våras blev jag klar med min master i miljörätt och flyttade därefter tillbaka till Stockholm. Mina studier i Sydney har bland annat fokuserat på internationell miljörätt, klimatförändring, klimatpolicys, klimaträttvisa samt förfaranden för att minska klimatförändringar i ett globalt perspektiv. Två arbeten jag utförde ligger särskilt nära mitt hjärta. Den ena analyserar klimaträttvisa för djur baserat på Martha Nussbaums kapacitetsteori för människor och den andra analyserar de vidtagna åtgärderna av de tre största koldioxidutsläppande länderna i världen under deras åtaganden enligt Parisavtalet. Detta har gett mig erfarenhet att inte enbart läsa och analysera juridiska dokument men även vetenskapligt granskade artiklar, rapporter och data relaterat till hållbarhet, klimatförändringar samt globalisering. Under min tid i Australien har jag även utbildat mig till dive master och deltagit i det marina hållbarhetsarbetet i det stora barriärrevet genom bland annat valexpeditioner där jag varit med för att informera besökare men även insamlat data om valar.

Vad kommer du att göra på Envima?

Eftersom jag har en bakgrund inom juridik kommer jag framförallt att bistå och utveckla Envima i det juridiska arbetet. Det ska bli spännande att se hur juridiken som verktyg tillsammans med de globala målen som ledstjärna kan användas för att få företag att ställa om och bidra till ett mer hållbart samhälle. Jag är öppen för att inte enbart begränsa mig till juridiskt arbete och hoppas på att få vara med och bidra med kunskap i de övriga affärsområdena där jag tillsammans med mina medarbetare kan verka för en hållbarare framtid.

Vad ser du mest fram emot i ditt arbete på Envima?

Att vara omgiven av ödmjuka och väldigt kompetenta människor med blandade bakgrunder i en personlig atmosfär där det finns möjlighet att växa. Jag ser fram emot att ställas inför nya utmaningar, dela med mig av lärdomar och tillsammans med Envima skapa en bättre värld. Att få bidra till en positiv förändring är otroligt inspirerande och min förhoppning är att med Envima leda våra kunder framgångsrikt i omställningsarbetet.

MenyFler nyheter