Notice: Undefined variable: showmenu in /var/www/vhosts/envima.se/httpdocs/inc/top.inc.php on line 17

Välkommen Helena!

2019-10-04

Lär känna vår nya kollega Helena Tinnert! Hon är utbildad maskiningenjör med inriktning industriell ekonomi och har under de senaste 20 åren haft olika befattningar inom svensk industri. Hon tror på att leda helhjärtat och att mänsklighetens största framsteg inte är dess upptäckter utan hur dessa upptäckter tillämpas för att skapa en bättre värld för alla.

Kan du berätta lite om dig själv?

Jag bor med familjen på solen och vindarnas ö och jag har de senaste åren funderat mycket på om man kan bo på Öland och samtidigt skapa en bättre värld. Kanske inte... Men om det gick, vad behöver jag göra då? Därför grundade jag 2015 HELENA & PONTUS FOUNDATION, som arbetar med att stärka flickor och unga kvinnor i Sydafrika och Namibia till att leda sig själva mot en bättre framtid. Och sen ett par år tillbaka är jag också ordförande i vår lokala FN förening. Jag älskar att se människor växa. Jag vill göra skillnad genom att praktisera alla människors lika värde och leva min dröm om att skapa en bättre värld, berättar Helena.

Vad gjorde du innan du började på Envima?

– Jag är maskiningenjör med inriktning industriell ekonomi i botten och har de senaste 20 åren haft förtroende i flera olika befattningar inom svensk industri, främst med uppdraget att leda, utveckla och förändra verksamheter efter marknadens behov och myndigheternas krav, med särskild fokus på tillväxt med kvalitet. För mig personligen har det varit en fantastisk möjlighet att hela tiden fortsätta utvecklas som konsult och ledare, samtidigt som jag också har haft förmånen att skapa värde för andra genom att ha People, Planet and Profit som min motor och Purpose and Prosperity som mitt bränsle.

Varför valde du att studera maskiningenjör med inriktning industriell ekonomi?

– Jag hade tidigt ett stort intresse för matematik och när jag var 15 år fick jag genom mina framgångar inom fotbollen möjlighet att spendera en vecka på IBM i Stockholm. Vi fick lära oss grunderna i programmering på dagarna och träna fotboll på kvällarna. Mitt starkaste minne från den veckan, förutom frustrationen över att jag inte förstod vad som hände bakom skärmen och koden, var känslan av att vilja vara med och hitta lösningar på morgondagens problem.

Vad vill du göra på Envima?

– Jag tror att hållbarhet är nyckeln till långsiktig framgång, med de globala målen som en tydlig riktning, och på Envima kommer ni främst att finna mig inom affärsområdet ledningssystem, med en naturlig koppling till våra affärsområden utbildning och kommunikation. Jag kommer att vara involverade i olika projekt men med utgångspunkt i vårt kontor i Kalmar. Min förhoppning är att fortsätta skapa värde genom att få människor och organisationer att nå sin fulla potential på ett ansvarsfullt och hållbart sätt. Att uppnå de globala målen är naturligtvis en stor utmaning men jag tror även att det är en fantastisk möjlighet, att få fler att skapa värde med de förutsättningar man har och integrera de globala målen i sin affärsstrategi – utifrån ett holistiskt förhållningssätt till de utmaningar världen står inför idag.

Hur har den första månaden varit på Envima?

– Jättebra, som ny i rollen som miljö och hållbarhetskonsult på Envima gläder jag mig över privilegiet att få vara omgiven av ödmjuka människor med stor kunskap och ett smittsamt engagemang för sitt arbete. Jag har fått möjlighet att besöka våra kontor i Linköping och Stockholm och att träffa och lära känna mina nya kollegor – det har varit enormt värdefullt. Det känns otroligt inspirerande att få vara med och förändra världen och nå de globala målen tillsammans med Envima lokalt.

MenyFler nyheter