Kunskap föder intresse och intresse leder till utveckling. Därför kan en väl genomförd utbildning eller work-shop leda till en positiv utveckling för dig och er verksamhet. Med intresserade och motiverade medarbetare når man helt enkelt längre.
Vi skräddarsyr utbildningen efter era behov. När den är slutförd gör vi alltid en utvärdering tillsammans med er för att se om ni är nöjda med investeringen.
Akademinet är en egenutvecklad digital utbildningsplattform. I den finns bland annat vår miljö- och hållbarhetsutbildning och vår utbildning för bättre arbetsmiljö. I plattformen kan vi även bygga utbildningar helt anpassade efter era önskemål och krav.
Ansvarig för affärsområdet Utbildning är
Isabelle Wrede
tel: 070-624 01 80
e-post:
Mer om våra tjänster
Grundläggande miljö- och hållbarhetsutbildning
Bättre arbetsmiljöutbildning
Ledningssystemsutbildning
Hållbarhetsworkshop
Utbilda dina interna revisorer
Utbildning inom miljö- och arbetsmiljölagstiftning
FSC® och spårbarhet av skogsråvara
Kemikalieutbildning
Farligt gods
Hållbar utveckling - 8-stegsmodellen
Akademinet – webbaserad utbildningsplattform
Envimas nätverk för miljö och hållbarhet
LÅT DINA MEDARBETARE VÄXA
Grundläggande miljö- och hållbarhetsutbildning
Kunskap föder intresse. Intresse bidrar till effektivitet. När dina medarbetare vet varför de arbetar på ett visst sätt ökar chanserna till en god efterlevnad. Ni undviker därmed att drabbas av sanktioner enbart p.g.a. okunskap, och bidrar samtidigt till en mer hållbar utveckling i ert företag, organisation och bransch.
En grundläggande utbildning med kunskap om miljöfrågor och hållbarhet som lyfter dig och dina kollegor till nästa nivå i att arbeta mot en hållbar utveckling. Utbildningen berör områden såsom miljöpåverkan, klimatförändringar, nationella och internationella målsättningar samt relevant miljölagstiftning. Envima skräddarsyr även utbildning efter målgruppen, verksamheten och t.ex. om det ska täcka kunskapskrav enligt ISO 14001.
Vill du veta mer om vad Envima kan erbjuda er? Kontakta .
Vår BAM utbildning ger dig och ditt företag grundläggande kunskaper om de vanligaste arbetsmiljöfrågorna, relevant lagstiftning, kemikaliehantering, ansvar och tillvägagångssätt för att minimera arbetsmiljörisker och olyckor.
Utbildningen är tänkt att ge dig grundläggande kunskap om systematiskt arbetsmiljöarbete och bland annat ge svar på följande frågor:
Vilka lagar och krav finns det?
Vilka är de vanligaste riskerna?
Hur kan man minska skador och olyckor?
Utbildningen berör även olika arbetsmiljöledningssystem så som ISO 45001 och AFS 2001:1.
Envima företagsanpassar utbildningen efter din verksamhet och kan därmed fokusera på den arbetsmiljö som är mest relevant för er.
ISO 14001, 9001 45001 eller 50001, Envima erbjuder utbildning i enskilda eller integrerade ledningssystem. Vår specialitet är anpassade utbildningar som speglar verksamheten. På det sättet upplever ni den omedelbara nyttan och sammanhanget med ert dagliga arbete.
Utbildning inom ledningssystem och hur det integreras i en verksamhet
Att upprätta ett ledningssystem är ett sätt att förbättra den egna verksamheten. Man tittar på hur verksamheten fungerar, och bestämmer sig för hur man vill ständigt förbättra den. En utbildning inom ledningssystem ämnar skapa förståelse för hur ett ledningssystem är uppbyggt och hur man som företag på bästa sätt integrerar det i sin verksamhet.
Vi utbildar även i FSC®s standarder(Envimas licenskod: FSC®-N003227) och andra spårbarhetscertifieringar av tillverkningskedjan mellan skogsbruk och konsument.
Kan det vara KUL och LÖNSAMT att jobba med miljö- och hållbarhetsfrågor? JA!
Målgrupp
En utbildning för styrelse, ledningsgrupp eller projektgrupp som behöver inspiration, engagemang och exempel på hur man kan jobba med miljö- och hållbarhetsfrågor på ett konkurrenskraftigt sätt!
Exempel på frågeställningar som behandlas
Vad är miljö- och hållbarhetsfrågor`?
Hur har andra gjort?
Hur bevakar media området?
Varför ska vi jobba med detta?
Hur gör vi detta arbete kul och inspirerande?
Vi erbjuder en halvdags workshop med två inspirerande och engagerande kursledare som med en blandning av föreläsning och övningsuppgifter ger er idéer och argumenten för hur just ni ska kunna jobba med hållbarhetsfrågorna både på ett kul och lönsamt sätt.
Intresserade?
Vill du veta mer om vad Envima kan erbjuda er?
Kontakta .
Vad behöver jag undersöka på en internrevision? Vilka moment ingår? Vilka frågor ska jag ställa?
En del av att arbeta med att ständigt förbättra ett ledningssystem är den interna revisionen. Förutom att internrevision är ett krav i bl.a. ISO 14001, ISO 9001 samt ISO 45001 skapar det också trygghet för företagsledning, samt ger medarbetarna chansen att lyfta eventuella problemområden.
Att agera intern revisor kan ibland vara svårt och man har ofta lika många frågor själv som de man ska ställa till dem som blir reviderade. Vi utbildar företagets interna revisorer i revisionens grunder och går igenom hur man genomför en typisk revision av ett ledningssystem.
Efter denna utbildning får du som intern revisor svar på frågorna: Vad behöver jag undersöka på en internrevision? Vilka moment ingår? Vilka frågor ska jag ställa?
Lagstiftning kan kännas snårigt. Envima har lång erfarenhet av att stötta kunder i juridiska frågor, men även av utbildning i miljö- och arbetsmiljölagstiftning. Vår specialitet är anpassade utbildningar som speglar verksamheten. På det sättet upplever ni den omedelbara nyttan och sammanhanget med ert dagliga arbete. Ge era medarbetare en djupare förståelse för era utformade rutiner för avfall, eller vilka skyldigheter ledningsgruppen har i arbetsmiljöfrågor. Att förklara varför man gör vissa saker ökar sannolikheten till god lagefterlevnad, samt ger en tryggare arbetsplats.
Kontakta oss för en företagsanpassad utbildning utifrån era behov. Kontakta .
Utbildning i FSC-kraven för spårbarhet av skogsråvara
Står ni inför en certifiering enligt FSC® eller annan spårbarhetsstandard för skogsråvara och behöver utbilda ansvariga och personal? Eller har ni nyanställda som behöver introduceras i FSC? Vi erbjuder grundutbildning för förståelse av FSC-kraven och kan även skräddarsy utbildningen så att den tar upp era specifika förhållanden och rutiner (Envimas licenskod: FSC®-N003227).
Se vårt kalendarium för aktuella grundutbildningar eller kontakta oss för att diskutera era utbildningsbehov.
Lär dig hur du ska hantera dina kemikalier på rätt sätt i alla led!
Har ni koll hur kemikalier i er verksamhet ska hanteras? Behöver ni göra en riskbedömning? Vad ska ni göra av ert kemikalieavfall? Bristande kunskap och därmed felaktig hantering av kemikalier kan ge allvarliga konsekvenser för både hälsan och miljön. Envima erbjuder grundläggande utbildning i kemikaliehantering kopplat till lagstiftningens krav. Vår specialitet är anpassade utbildningar som speglar verksamheten.
Kontakta oss för en företagsanpassad utbildning utifrån era behov. Kontakta .
Omfattas ni av lagen för hantering av farligt gods? Behöver ni en säkerhetsrådgivare? Lagstiftning kan kännas snårigt. Envima kan hjälpa er att reda ut om ni omfattas och erbjuda så kallad kapitel 1.3-utbildning enligt ADR-S för dig som hanterar farligt gods som tex lossare, packare, mottagare mm.
Envima skräddarsyr er utbildning för att passa målgruppen och verksamheten.
Vill du veta mer om vad Envima kan erbjuda er? Kontakta
Vad ska ditt företag satsa på för att bli en del av lösningen?
Vi har en vision: Vi vill förmedla hållbar utveckling så att alla KAN vara en del av den.
Alla företag tjänar på att arbeta hållbart då det täcker in allt från extern konkurrenskraft i form av t.ex. minskad miljöbelastning, stärkt varumärke och minskad riskexponering till effektivare processer, ökad lönsamhet och nöjdare och hälsosammare medarbetare internt.
Därför har vi tagit fram en 8-stegsmodell vars syfte är att möjliggöra för ALLA att kunna bli en del av lösningen för en hållbar framtid. Med hjälp av modellen kan ni påbörja, eller omarbeta, ert arbete redan idag med syftet att göra hållbar utveckling attraktivt för era kunder och er personal och lönsamt för er att arbeta med.
Genom en kombination av utbildning, research, workshops och övningar tillsammans med er och utifrån era behov ställer vi frågor och utmanar er att själva komma fram till svaret. För det är inget vi vet på förhand. Ni har makten i era egna händer. Vad som krävs från er sida är vilja, beslutsamhet och ambition.
Från ord till handling – Att bemöta marknadens miljökrav
Vi erbjuder en serie workshops och träffar för att hjälpa er ta ställning till vilket miljö/hållbarhetsarbete som är mest väsentligt för er verksamhet i syfte att säkerställa att ni kan möta marknadens och era egna krav.
Upplägget baseras på de för er mest relevanta delarna av vår metodik 8-stegsmodellen och under arbetet hjälper vi er att ta ställning till vad som är viktigast att ni jobbar med och på vilket sätt det bör göras.
Vill du veta mer om vad Envima kan erbjuda er?
Kontakta .
Kunskap föder intresse. Intresse bidrar till effektivitet. När dina medarbetare vet varför de arbetar på ett visst sätt ökar chanserna till en god efterlevnad. Ni undviker därmed att drabbas av sanktioner enbart p.g.a. okunskap, och bidrar samtidigt till en mer hållbar utveckling i ert företag, organisation och bransch.
I vår webbaserade utbildningsplattform Akademinet kan dina medarbetare ta del av samma utbildning men på distans.
Vi har utbildningar inom grundläggande miljö och hållbarhet, strategiskt hållbarhetsarbete och bättre arbetsmiljö. Vi kan även skräddarsy en utbildning i plattformen för ditt företag inom vilket område som helst.
Vill du utbyta erfarenheter, få inspiration och hjälp i miljö- och hållbarhetsarbetet?Gå med i Envimas Nätverk för Miljö och Hållbarhet och bli en av våra engagerade medlemmar som driver miljö- och hållbarhetsarbetet i sina organisationer och branscher.
Syftet med nätverket är att du som medlem ska kunna utveckla din organisations miljö- och hållbarhetsarbete genom att diskutera aktuella miljö- och hållbarhetsfrågor samt utbyta erfarenheter med personer som driver arbetet i sina organisationer.
Nätverket träffas fyra gånger per år och varje nätverksträff har ett tema som medlemmarna väljer. Exempel på teman kan var allt från ISO standarder, hållbarhetsredovisning, kemikaliehantering till cirkulär ekonomi. Nätverket koordineras av våra miljö- och hållbarhetskonsulter som också bistår med sin kunskap och kompetens.
Priset är 5500 kr ex. moms per medlem och år. Om du har en eller flera kollegor som vill vara med kostar det 2500 kr ex. moms för varje ytterligare person som anmäler sig från din organisation.
Har du några frågor eller är du intresserad av att bli medlem? Kontakta våra ansvariga på respektive ort så berättar vi mer.